• E-mail: 4ecelik@gmail.com
  • Çalışma Saatlerimiz: Pzt-Cts: 08.00 - 17.00
  • 0312 473 02 80

STATİK ANALİZ

Projelendirmemiz istenen her yapı türü için , gerekli makamlara sunulmak üzere resmi statik analiz raporu hazırlanmaktadır. Sorumluluğumuzdaki bir proje statik analiz raporuna ihtiyaç duysun duymasın, statik analiz yapılmadan projelendirme yapılmamaktadır. Yük kombinasyonları oluşturulurken yapının türüne, boyutlarına ve konumuna göre hazırlanmış TS – 498 yapı yükleri yönetmeliği ve TS EN 1992 yönetmeliği kullanılmaktadır.

 

 

  • Sistem analizi yük kombinasyonları üzerinden geliştirilmektedir. Yapı analizi yapılırken sistem sınır gerilme değerlerine uygun olarak tasarlanmaktadır. ( 1. Figür )
  • Yapı genelindeki sınır gerilme değerlerine sahip elemanlar üzerinde kesit kontrolü yapılmaktadır. ( 2. Figür )
  • Sistemin yükler altında göstereceği yatay ve düşey sehimler yönetmelikte belirlenen sınır değerlere göre kontrol edilerek yapı stabilitesi sağlanmaktadır. ( 3. Figür )

 

 

Genel çözüm yapılmış bir sistemin statik analiz için bilgisayar ortamına aktarılması

 

Sistem üzerindeki her bir eleman için kuvvet diagramları oluşturuluyor.

 

Sistemin yapacağı her eksendeki sehimler bilgisayar ortamında Görselleştiriliyor. (Deforme Olmuş Hâli)

 

 

MODELLEME

 

Statik analizi yapılmış ve kesitleri belirlenmiş sistemin, detaylandırılması ve uygulama projelerinin oluşturulması için modelleme kullanılmaktadır. Mevcut yapı üzerine ilave edilecek sistemler için, modelleme çok önemlidir.

 

Uygulama projelerinin oluşturulması öncesinde mevcut sistemler kot ve boyut olarak modellenir ve ilave yapı bu sistem üzerine işlenerek, imalatın yerine montajında hata payını azaltıp, imalat ve montaj kolaylığı sağlar.

 

Mevcut yapı üzerine oturtulacak bir çatı sistemi ve ön kısmında oluşturulacak kapalı alanın bilgisayar ortamında modellenmiş hâli.

 

Mevcut yapı üzerinden modellenmesi ve detaylandırılması tamamlanan bir proje.

 

Modelleme örneği, çatı katı kapalı alan.

 

Modelleme örneği. kompozit döşeme.

Analizi ve modellemesi tamamlanıp yapımı onaylanan projelerimizin imalat paftaları hazırlanarak imalathaneye iletilir. Montaja hazırlanacak olan çelikler paftalara uygun olarak şekillendirilir.

Şantiyedeki montaj safasını kısaltmak amacı ile oluşturulabilecek maksimum boyutlarda imalat sağlanır.

Çelik imalatı devam ederken şantiye, çelik bağlantılarının yapılabilmesi amacıyla projede belirtilen ankrajlama noktaları üzerinde çalışmalar başlar. İmalatlar şantiyeye ulaşmadan önce ankrajlamalar tamamlanır. Mevcut yapı montaja uygun hale getirilir.

Montajı yapılacak çelik, henüz dökümü yapılmamış betonarme papuç ya da perde üzerine sabitlenecekse beton dökülmeden önce gömülü çelik levhaları ve ankraj plakaları yerleştirilir.

Tamamlanan imalatlar şantiyeye getirilir ve montaj işlemi en kısa sürede tamamlanır.

 

UYGULAMALAR

SİBER SUÇLA MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI / ANKARA

 

SİBER SUÇLA MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI / ANKARA

 

ÇARŞAMBA HAVAALANI / SAMSUN

 

TCDD GAR BINASI / SIVAS